Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι Έλληνες δίνουν το «παρών» στις παραγγελίες πλοίων

Οι Έλληνες δίνουν το «παρών» στις παραγγελίες πλοίων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημαντική παραμένει η επενδυτική δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών για την απόκτηση νεότευκτων πλοίων, με πληθώρα επενδύσεων να λαμβάνουν χώρα πρόσφατα.

Ειδικότερα, πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Allied υπογραμμίζει ότι η Euronav προέβη στην παραγγελία δεξαμενόπλοιου τύπου VLCC, χωρητικότητας 319.000 dwt, έναντι $112,2 εκατ., με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης το 2026. Η Euronav θα έχει την επιλογή ναυπήγησης επιπλέον ενός πλοίου παρόμοιων τεχνικών προδιαγραφών, στις οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα μετασκευής προκειμένου το πλοίο να καταναλώνει και αμμωνία μελλοντικά.

Την ίδια ώρα, η Kyklades Maritime προχώρησε στην παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 159.000 dwt, έναντι $81,5 εκατ. έκαστο. Ορίζοντας παράδοσης των πλοίων θεωρείται το 2026, ενώ τα ναυπηγημένα στην Ιαπωνία δεξαμενόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers.

Ακόμη, η Laskaridis Maritime προχώρησε στην παραγγελία ενός δεξαμενόπλοιου χωρητικότητας 115.000 dwt σε κινεζικά ναυπηγεία. Το κόστος του πλοίου είναι περίπου $60 εκατ. και η παράδοσή του αναμένεται να λάβει χώρα το 2026. Σύμφωνα με την Allied, το δεξαμενόπλοιο θα είναι τύπου LR2.

Παράλληλα, ο Όμιλος Αγγελικούση, με επικεφαλής την κ. Μαρία Αγγελικούση, προχώρησε στην παραγγελία τεσσάρων Suezmax tankers πρόσφατα. Καθένα από αυτά θα διαθέτει χωρητικότητα 155.000 dwt και θα φέρει την ελληνική σημαία. Η παράδοσή τους αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ Ιουνίου του 2026 και Μαΐου του 2027.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024