Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η αύξηση των εξαγωγών, καίριος στόχος για το Ηνωμένο Βασίλειο

Η αύξηση των εξαγωγών, καίριος στόχος για το Ηνωμένο Βασίλειο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία διαφαίνονται επιμένουσες, γεγονός που εντείνει την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων με επίκεντρο την ενίσχυσή της. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν φωνές που πραγματοποιούν έκκληση για περαιτέρω προσπάθειες με επίκεντρο την αύξηση των εξαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες παραμένουν περιορισμένες έναντι εκείνων διεθνών εταίρων του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, οι εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν μείωση της τάξεως του 3,9% κατά το β’ τρίμηνο του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, ο William Bain, επικεφαλής της εμπορικής πολιτικής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC), υπογράμμισε ότι η εν λόγω εξέλιξη συνέβαλε στη μείωση των βρετανικών εξαγωγών προς την ΕΕ, ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που πραγματικά χρειάζεται τώρα είναι μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποκτήσουν μεγαλύτερη συνέπεια οι εξαγωγές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0,2% κατά το β’ τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για μηδενική ανάπτυξη, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

«Αυτά είναι καλά νέα», τόνισε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ για τα συγκεκριμένα στοιχεία, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Θέτουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή οικονομία και, μόλις μειώσουμε τον πληθωρισμό, θα δούμε τους καρπούς τους».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η Orsted λέει «αντίο» στον άνθρακα

Ορόσημο στην πορεία που χαράσσει τα τελευταία χρόνια προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της αποτελεί η απόφαση της Orsted να διακόψει οριστικά τη λειτουργία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }