Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα σελίδα για το λιμάνι του Χιούστον

Νέα σελίδα για το λιμάνι του Χιούστον

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το λιμάνι του Χιούστον γιόρτασε την ολοκλήρωση ενός project που αποτελεί μέρος της επέκτασης του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Bayport και θα συμβάλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την ολοκλήρωση του project που περιλάμβανε την κατασκευή μιας νέας προβλήτας μήκους 1.000 ποδιών, η οποία περιλαμβάνει τρεις νέους γερανούς, που θα μπορούν να φορτώσουν και να εκφορτώσουν neo-Panamax containerships.

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας προβλήτας, υπ’ αριθμόν 6 για τον λιμένα του Χιούστον, ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, Ric Campo, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι αυτή η νέα προβλήτα θα συμβάλει στη μείωση της συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, αφού θα δημιουργήσει πρόσθετο χώρο για τον ελλιμενισμό ενός ακόμη πλοίου.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έχει επενδύσει σχεδόν $80 εκατ. για το εν λόγω project, ενώ η νέα προβλήτα πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Οκτώβριο.

Είναι άξιο αναφοράς ότι το λιμάνι του Χιούστον αποτελεί την πιο πολυσύχναστη πλωτή οδό των ΗΠΑ, καθώς διακινεί περισσότερα εμπορευματοκιβώτια από οποιοδήποτε άλλο λιμάνι της χώρας. Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά διακινήθηκαν 3,9 εκατ. TEUs μέσω του λιμένα της Ανατολικής Ακτής. Ωστόσο, το α’ εξάμηνο του 2023, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας