Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ρύζι: Πώς η απόφαση-σοκ της Ινδίας ωφελεί την Ταϊλάνδη

Ρύζι: Πώς η απόφαση-σοκ της Ινδίας ωφελεί την Ταϊλάνδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Ταϊλάνδη επωφελείται από την απαγόρευση εξαγωγών ρυζιού της Ινδίας και δεν έχει κανέναν λόγο να προβεί σε ανάλογη ενέργεια, καθώς διαθέτει επαρκείς ποσότητες για εξαγωγές και εγχώρια κατανάλωση, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Jurin Laksanawisit.

Στα τέλη Ιουλίου, η Ινδία προχώρησε στην απαγόρευση εξαγωγών ρυζιού, πυροδοτώντας ανησυχίες για έναν νέο γύρο πληθωρισμού στα τρόφιμα. Ο υπουργός Laksanawisit υπογράμμισε ότι η κίνηση της Ινδίας αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους Ταϊλανδούς παραγωγούς, καθώς ιδιαίτερα η αγορά της Αφρικής καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ρυζιού από την Ινδία.

Ο ίδιος τόνισε ότι, με δεδομένες τις μικρότερες ποσότητες στις διεθνείς αγορές, οι τιμές αυξάνονται και άρα οι εγχώριοι παραγωγοί μπορούν να επωφεληθούν. «Οι παγκόσμιες τιμές είναι ευμετάβλητες και η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη».

Εκτιμήσεις της βιομηχανίας κάνουν λόγο για εξαγωγές ρυζιού από την Ταϊλάνδη περί τους 8 εκατ. τόνους. Κατά τους επτά πρώτους μήνες του 2023, οι εν λόγω εξαγωγές ανήλθαν σε 4,8 εκατ. τόνους.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας