Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

«Απότομη προσγείωση» στην κανονικότητα για τη CMA CGM

«Απότομη προσγείωση» στην κανονικότητα για τη CMA CGM

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Σημαντική πτώση κατέγραψαν βασικά οικονομικά μεγέθη της CMA CGM το β’ τρίμηνο.

Ο γαλλικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα $12,3 δισ. το εν λόγω χρονικό διάστημα, ενώ τα κέρδη του διαμορφώθηκαν σε $1,3 δισ. Πρόκειται για σημαντική πτώση σε ετήσια βάση συγκριτικά με τα έσοδα $19,5 δισ. και τα κέρδη $7,6 δισ. που κατέγραψε πέρυσι.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO, σημείωσε: «Όπως ήταν αναμενόμενο, η βιομηχανία μας συνέχισε να ομαλοποιείται το β’ τρίμηνο και, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, οι επιδόσεις μας παραμένουν ισχυρές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει δύο σημαντικούς πυλώνες: τις μεταφορές και τα logistics».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός των οικονομικών αποτελεσμάτων της CMA CGM ήταν οι δραστηριότητες στη ναυτιλία, των οποίων τα έσοδα κινήθηκαν στα $8,4 δισ. και τα EBITDA στα $2,2 δισ. Το κατά μέσο όρο έσοδο ανά TEU διαμορφώθηκε το β’ τρίμηνο σε $1.491.

Αναφορικά με τις προοπτικές του κλάδου των μεταφορών, στον οικονομικό απολογισμό της γαλλικής εταιρείας τονίζεται ότι κατά το β’ εξάμηνο η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχιστεί σε νωχελικούς ρυθμούς, αποτέλεσμα των πληθωριστικών πιέσεων στην καταναλωτική δαπάνη. Την ίδια ώρα, οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια ως απάντηση, ενώ η γεωπολιτική αβεβαιότητα επιμένει. Στο μέτωπο της προσφοράς, επιπρόσθετη χωρητικότητα εισέρχεται στην αγορά, η οποία μπορεί να συμπιέσει τους ναύλους, ιδιαίτερα στις γραμμές Ανατολής-Δύσης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024