Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στο $1 δισ. η ρευστότητα της Costamare

Στο $1 δισ. η ρευστότητα της Costamare

Email
LinkedIn
Facebook
X

Μείωση κατέγραψαν τα κέρδη της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Costamare Inc., όπως προκύπτει από τον οικονομικό της απολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $63,2 εκατ. ($0,52 ανά μετοχή) το β’ τρίμηνο του 2023, έναντι των $114,13 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για το 2022. Σε εξαμηνιαία βάση, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε $204,8 εκατ. έναντι $229,6 εκατ. το 2022. Ωστόσο, παρά τη μείωση των κερδών, η εταιρεία διατηρεί υγιή ρευστότητα, η οποία το β’ τρίμηνο του 2023 ανήλθε σε $1.059 εκατ.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε επαναγορά 5.385.492 κοινών μετοχών, αξίας $50 εκατ., από την έναρξη του β’ τριμήνου του 2023.

Στα highlights του οικονομικού απολογισμού είναι ότι το 99% και το 87% του στόλου containerships, σε όρους TEU, έχει ήδη ναυλωθεί για το 2023 και το 2024 αντίστοιχα.

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, οικονομικός διευθυντής της Costamare Inc., υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η αγορά έχει εξομαλυνθεί, με τις τιμές να παραμένουν σε υγιή επίπεδα και το βιβλίο παραγγελιών να αποτελεί την “κύρια απειλή”. Στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου, τα πλοία μας συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη spot αγορά. Έχοντας επενδύσει $200 εκατ., έχουμε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στον τομέα, για τον οποίο λαμβάνουμε θετικά μηνύματα».

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }