Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ναυσιπλοΐα στον Περσικό Κόλπο: Οι πρόσφατες εξελίξεις

Ναυσιπλοΐα στον Περσικό Κόλπο: Οι πρόσφατες εξελίξεις

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε επαυξημένη ναυτική ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο προσβλέπει η Σαουδική Αραβία ως μέρος των προσπαθειών αποκατάστασης των σχέσεών της με το Ιράν.

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν τον Μάρτιο, με τη μεσολάβηση της Κίνας, να τερματίσουν μια διπλωματική ρήξη και να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους, μετά από χρόνια διενέξεων που είχαν θέσει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, μεταξύ άλλων στον Κόλπο, στην Υεμένη, στη Συρία και στον Λίβανο.

Μετά από συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Hossein Amirabdollahian στην Τεχεράνη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Faisal bin Farhan, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών για την περιφερειακή ασφάλεια, ιδιαίτερα για τη ναυσιπλοΐα.

Οι διελεύσεις δεξαμενόπλοιων στα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Ιράν και ΗΠΑ, με τις τελευταίες να έχουν αυξήσει τη ναυτική τους παρουσία στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }