Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μεθανόλη, η επιλογή των liner εταιρειών

Μεθανόλη, η επιλογή των liner εταιρειών

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η ελβετική εταιρεία τεχνολογίας WinGD έλαβε μια παραγγελία για τον εξοπλισμό τεσσάρων νεότευκτων containerships χωρητικότητας 16.000 TEU με τους πρωτοποριακούς κινητήρες κατανάλωσης μεθανόλης της σειράς 10X92DF-M. Τα εν λόγω πλοία κατασκευάζονται για λογαριασμό της COSCO SHIPPING Lines στο κινεζικό ναυπηγείο COSCO Shipping Heavy Industry (Yangzhou) Co. Ltd και θα αποτελούν τα πρώτα πλοία που κατασκευάζονται στην Κίνα και εξοπλίζονται με τους κινητήρες X92DF-M της WinGD.

Οι κινητήρες κατανάλωσης μεθανόλης των πλοίων θα κατασκευαστούν από τη CSSC CMD στη Σανγκάη, η οποία αναπτύσσει τους εν λόγω κινητήρες σε συνεργασία με τη WinGD. Η COSCO πρόκειται να εξοπλίσει τα τρία πρώτα πλοία της σειράς με κινητήρες X92-B οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι για μελλοντική χρήση μεθανόλης ως καύσιμο, έχοντας προγραμματίσει την μετατροπή αυτών για κατανάλωση μεθανόλης πριν από την τελική παράδοση των πλοίων, η οποία υπολογίζεται να ξεκινήσει από το 2025.

Το τέταρτο πλοίο της σειράς θα είναι από την αρχή εξοπλισμένο με κινητήρες κατανάλωσης μεθανόλης.

Με τη συγκεκριμένη παραγγελία η WinGD θα λανσάρει στην αγορά ένα νέο πακέτο μετατροπής κινητήρων ώστε να καταναλώνουν ως καύσιμο μεθανόλη, ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλα πλοία που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες X92-B να στραφούν στο εν λόγω ανθρακικά ουδέτερο καύσιμο. Την ίδια στιγμή, η ελβετική εταιρεία αναπτύσσει και κινητήρες κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας, στα πλαίσια της δέσμευσής της να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να προετοιμαστούν για τα πράσινα καύσιμα του μέλλοντος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας