Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ιράν και Ρωσία: Εκ νέου δέσμευση για τον φιλόδοξο διάδρομο εμπορίου INSTC

Ιράν και Ρωσία: Εκ νέου δέσμευση για τον φιλόδοξο διάδρομο εμπορίου INSTC

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τη δέσμευσή τους για συνέχιση αλλά και επέκταση της συνεργασίας τους επιβεβαίωσαν Μόσχα και Τεχεράνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS. Πιο συγκεκριμένα, οι πρόεδροι Πούτιν και Ραϊσί συνομίλησαν αναφορικά με την από κοινού υλοποίηση projects υποδομών. Ένα από αυτά είναι και τα μεγαλεπήβολο International North-South Transport Corridor (INSTC), μια πρωτοβουλία χωρών της Ανατολής, κατά κύριο λόγο.

Το project INSTC αποπειράται ουσιαστικά να καταστήσει τη Ρωσία διάδρομο μεταφοράς εμπορευμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ινδίας, του Ιράν και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη. Πέραν των οφελών στις οικονομίες των συμμετεχουσών χωρών, το εν λόγω project θα δημιουργήσει μια εμπορευματική οδό που θα αποτελεί εναλλακτική έναντι της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Μάλιστα, υποτίθεται ότι οι χερσαίες μεταφορές στο πλαίσιο του INSTC θα μειώσουν σημαντικά τον χρόνο και θα έχουν μικρότερο κόστος σε σχέση με τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }