Loading: News Submenu
Header Scripts Init

CEO United Airlines: Οι επιβάτες θα επωμιστούν τις συνέπειες του χάους στις αερομεταφορές

CEO United Airlines: Οι επιβάτες θα επωμιστούν τις συνέπειες του χάους στις αερομεταφορές

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρότι επικρατεί αισιοδοξία αναφορικά με την ανάκαμψη της βιομηχανίας αερομεταφορών το 2023, υπάρχουν προκλήσεις με τις οποίες παραμένει αντιμέτωπος ο κλάδος και το βάρος των οποίων αναμένεται να επωμιστούν οι επιβάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του CEO της United Airlines, Scott Kirby, η βιομηχανία αντιμετωπίζει σκοπέλους που θα περιορίσουν τη δραστηριότητα το τρέχον έτος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Kirby δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει περισσότερες πτήσεις από ό,τι ρεαλιστικά είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση πηγάζει, μεταξύ άλλων, από την έλλειψη τόσο πιλότων όσο και νέων αεροσκαφών, αλλά και τη δαμόκλειο σπάθη της πανδημίας. Σύμφωνα με τον κ. Kirby, τα δεδομένα στη βιομηχανία έχουν αλλάξει σημαντικά και το επιχειρηματικό πλάνο του 2019 δεν είναι επαρκές για να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κατάσταση.

Από την άλλη, υπάρχει ισχυρή ζήτηση από το επιβατικό κοινό και περιορισμένη προσφορά, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε άνοδο των περιθωρίων κέρδους των αεροπορικών εταιρειών. Συνεπώς, ενώ το έτος διαφαίνεται γεμάτο προκλήσεις, το μεγαλύτερο βάρος αυτών θα πέσει στους επιβάτες.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Πλοία και διαχειρίστριες εταιρείες στο στόχαστρο κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

H βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την επιβολή κυρώσεων σε πέντε πλοία και δύο συνδεδεμένες εταιρείες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ…

30 χρόνια φυλακή σε δύο ναυτικούς: Η αντίδραση της ITF περί στοχοποίησης

Δύο ναυτικοί καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν ναρκωτικά σε πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ereğli της Μαύρης Θάλασσας…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }