Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Και η Shell στον «χορό» LNG του Κατάρ

Και η Shell στον «χορό» LNG του Κατάρ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Τη συμμετοχή του στο North Field South LNG project γνωστοποίησε o κολοσσός ενέργειας Shell μέσω σχετικής ανακοίνωσης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Shell θα συμμετάσχει με ποσοστό 9,375% στο project, το οποίο προσβλέπει σε ετήσια παραγωγή 16 εκατ. τόνων LNG.

Ο CEO της Shell, Ben van Beurden, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η στρατηγική συνεργασία της Shell με την QatarEnergy ενισχύεται περαιτέρω μέσω της συμμετοχής μας στο North Field South project. Το LNG έχει κεντρικό ρόλο στη διασφάλιση της ενεργειακής αξιοπιστίας και οι επενδύσεις μας με την QatarEnergy θα υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια, δύο από τις κρισιμότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Shell δεν είναι ο πρώτος κολοσσός ενέργειας που ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο project. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και εκείνη στο project, με ποσοστό επίσης 9,375%. Σύμφωνα με την QatarEnergy, στους διεθνείς εταίρους θα επιμεριστεί μερίδιο 25% του project, ενώ εκείνη θα διατηρήσει μερίδιο 75%.

Το εν λόγω project καθώς και το North Field East –που υπόσχεται ετήσια παραγωγή 32 εκατ. τόνων– θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για LNG, που καταγράφει σημαντική άνοδο λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας