Τη μηνιαία έκθεσή της για την παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Χάλυβα (World Steel Association – WSA). Η συγκεκριμένη έκθεση αξιοποιεί δεδομένα από 64 χώρες. Σε 156,8 εκατ. τόνους ανήλθε η συνολική παραγωγή των 64 αυτών χωρών τον Αύγουστο του 2021, μειωμένη κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020.
Ειδικότερα, οι 83,2 εκατ. τόνοι ακατέργαστου χάλυβα παρήχθησαν στην Κίνα, ενώ οι υπόλοιποι 73,6 εκατ. τόνοι στις υπόλοιπες 63 χώρες. Η παραγωγή της Κίνας τον Αύγουστο κατέγραψε μείωση 13,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020, ενώ η παραγωγή των υπόλοιπων χωρών αύξηση 16,4% σε σύγκριση με ένα έτος πριν.
Η μείωση που κατέγραψε η Κίνα ήταν σημαντική, πλην όμως αναμενόμενη, καθώς το Πεκίνο έχει θέσει σε εφαρμογή πολιτικές με στόχο τη μείωση της παραγωγής χάλυβα, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς του στόχους. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, η Κίνα παρήγαγε το 53,1% του συνολικού ακατέργαστου χάλυβα τον Αύγουστο. Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2021, η Κίνα παρήγαγε 733 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα έτος πριν.
Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της παραγωγής του Αυγούστου κατέκτησε η Ινδία, με 9,9 εκατ. τόνους (8,2% αύξηση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020). Η συνολική παραγωγή της Ινδίας την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου ανήλθε σε 77,7 εκατ. τόνους (25,6% αύξηση σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2020). Το βάθρο συμπλήρωσε η Ιαπωνία, καθώς η παραγωγή της ανήλθε σε 7,9 εκατ. τόνους ακατέργαστου χάλυβα (22,9% αυξημένη σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020). Η παραγωγή της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου διαμορφώθηκε στους 64 εκατ. τόνους (17% αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020).
Επιπλέον, σε γενικότερο πλαίσιο, οι 64 χώρες ήταν υπεύθυνες για το 98% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα το 2020. Όσον αφορά την πορεία της παραγωγής τους το τρέχον έτος, έχει διαμορφωθεί στους 1.321,9 εκατ. τόνους την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αυξημένη κατά 10,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020.
Την υπό εξέταση περίοδο, όλες οι περιοχές κατέγραψαν αύξηση της παραγωγής τους, με τις πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις να σημειώνονται σε Αφρική, Νότια Αμερική και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον σημαντικότερο ρόλο διαδραμάτισε σαφέστατα η περιοχή Ασίας και Ωκεανίας, με το 73,1% της παγκόσμιας παραγωγής να προέρχεται από χώρες αυτής της περιοχής.
Τέλος, το 92,9% της συνολικής παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα προέρχεται από τις εξής περιοχές: Ασία και Ωκεανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βόρεια Αμερική και Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS).
ΝΧ
Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών
Η σπουδαία και ανιδιοτελής προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, στην Ελληνική Αστυνομία, που αφορά στη δωρεά εξοπλισμού στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής,…
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στον λιμένα του Μόντρεαλ, η οποία ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα,…
Την πτωτική πορεία της ευρωπαϊκής ζήτησης ντίζελ πιθανότατα θα ανατρέψει το γεγονός ότι η Μεσόγειος Θάλασσα θα γίνει ECA από τον Μάιο του 2025,…
Η ευρεία υιοθέτηση της αμμωνίας ως μελλοντικού καυσίμου της ναυτιλίας παρουσιάζει τεχνικές προκλήσεις, λόγω της εγγενούς τοξικότητάς της, που απαιτεί μέτρα ασφαλείας και ειδικό…
Αντιμέτωπη με τις παράπλευρες απώλειες των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας βρίσκεται η TotalEnergies, η οποία βλέπει σημαντικά κεφάλαια να εγκλωβίζονται στη Ρωσία.…
Η αιολική πρόωση κάνει ακόμα ένα βήμα στη ναυτιλία, με την εγκατάσταση κυλίνδρων αναρρόφησης eSAILs σε πλοία τύπου tanker/bulker της Klaveness Combination Carriers ASA…
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, στις επερχόμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει πληθώρα δασμών εφόσον εκλεγεί. Παρότι ο πρώην πρόεδρος υπογραμμίζει ότι…
Σε ασφυκτικό κλοιό για τα πλοία που μεταφέρουν ρωσικό LNG εξελίσσονται σταδιακά οι ολοένα και αυστηρότερες δυτικές κυρώσεις. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται η συγκέντρωση…
Ναυτικά Χρονικά | Gratia Publications
Λεωφόρος Συγγρού 132, ΤΚ 11745, Αθήνα
Τ: +30 2109222501
E: info@gratia.gr
Ιδιοκτησία: Gratia Εκδοτική ΙΚΕ