Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ηνωμένο Βασίλειο: Επιδοτήσεις-μαμούθ για τις ΑΠΕ

Ηνωμένο Βασίλειο: Επιδοτήσεις-μαμούθ για τις ΑΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στο μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα προέρχεται από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών. Συγκεκριμένα, ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω του προγράμματος-ναυαρχίδα «Contracts for Difference (CfD)» του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων CfD παρέχει κίνητρα για επενδύσεις στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες αφορούν ηλεκτροπαραγωγή χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος. Στον τέταρτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος, £265 εκατ. κάθε έτος θα παρέχονται σε εταιρείες, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα μεγαλύτερα από αυτά των τριών προηγούμενων κύκλων του προγράμματος αθροιστικά. Η επιπλέον παραγωγική δυναμικότητα μέσω της παράκτιας αιολικής ενέργειας ενδέχεται να καλύψει τις ηλεκτροδοτικές ανάγκες περίπου 8 εκατ. σπιτιών.

Επιπλέον, £200 εκατ. θα αξιοποιηθούν για την υποστήριξη παράκτιων αιολικών projects, βοηθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τον στόχο των 40 GW αιολικής ενέργειας έως το 2030.

Στον τέταρτο κύκλο του χρηματοδοτικού προγράμματος θα περιλαμβάνονται και χερσαία projects ηλιακής και αιολικής ενέργειας, με την κυβέρνηση να επιθυμεί έως και 5 GW δυναμικότητας από αυτά, διοχετεύοντας £10 εκατ. σε επενδύσεις σε Σκωτία και Ουαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος της αιολικής ενέργειας αναμένεται να δημιουργήσει έως και 60.000 θέσεις εργασίας έως το 2030.

Τέλος, τα CfD κατανέμονται βάσει προτεραιότητας σε δημοπρασίες, με τα φθηνότερα projects σε κάθε τεχνολογικό γκρουπ να λαμβάνουν πρώτα συμβόλαια.

Φωτό: Pws011954/ Pixabay

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας