Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε κατάσταση συναργεμού σημαντικά κινεζικά λιμάνια λόγω του τυφώνα Chanthu

Σε κατάσταση συναργεμού σημαντικά κινεζικά λιμάνια λόγω του τυφώνα Chanthu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η επέλαση του τυφώνα Chanthu προκαλεί ανησυχία στις αρχές της Σαγκάης και λοιπών παράκτιων περιοχών, οδηγώντας στο κλείσιμο σχολείων, στην αναστολή δρομολόγιών χερσαίων σιδηροδρομικών γραμμών και τερματικών σταθμών αλλά και στην ακύρωση πτήσεων, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σημειώνεται, πως παρότι ο Chanthu υποβαθμίστηκε σε ισχυρό τυφώνα την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, οι αρχές της Σαγκάης ανέμεναν να επιφέρει ισχυρούς ανέμους και βροχές στις παράκτιες περιοχές.

Εξαιτίας της επικινδυνότητας του τυφώνα, οι κινεζικοί λιμένες έχουν επηρεαστεί σημαντικά. Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής, ο λιμένας Ningbo της επαρχίας Zhejiang, που αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μετά τη Σαγκάη, ανέστειλε τις λειτουργίες του.  Λίγες ώρες αργότερα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, τερματικοί σταθμοί λιμένων των περιοχών της Σαγκάης επίσης προέβησαν σε αναστολή των λειτουργιών τους.

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο τυφώνας βρισκόταν βόρεια του νησιού Luzon των Φιλιππίνων, με κατεύθυνση βορειοδυτικά, μέγιστη ταχύτητα ανέμου 130 κόμβων και μέγιστες ριπές 160 κόμβων, βάσει του Joint Typhoon Warning Center των ΗΠΑ.

Τέλος, λόγω αυτού, δύο κινεζικά λιμάνια προετοιμάστηκαν για την επέλαση του, όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Συγκεκριμένα, o λιμένας Xiamen της επαρχίας Fujian, όπου ο Maritime Safety Administration της Κίνας είχε ζητήσει την αποχώρηση των πλοίων από ύδατα τα οποία αναμενόταν να επηρεαστούν. Ακόμη, ο λιμένας Ningbo-Zhoushan, όπου ο  Ningbo Maritime Safety Administration είχε εκκινήσει διαδικασίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης επιπέδου 4.

Φωτό: Ritchie B. Tongo/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας