Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Seabed 2030: Πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση των πυθμένων όλων των ωκεανών της Γης

Seabed 2030: Πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση των πυθμένων όλων των ωκεανών της Γης

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το Ίδρυμα Nippon, το οποίο υλοποιεί το ερευνητικό πρόγραμμα GEBCO Seabed 2030, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την εταιρεία Kongsberg Maritime προκειμένου να υποστηρίξουν την παγκόσμια πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των πυθμένων όλων των ωκεανών της Γης.

Το Seabed 2030 αποτελεί ένα συνεργατικό έργο ανάμεσα στο Ίδρυμα Nippon και τον οργανισμό GEBCO και έχει ως στόχο την ολοκλήρωση της πλήρους χαρτογράφησης των πυθμένων των ωκεανών έως το 2030 και τη συγκέντρωση όλων των βαθυμετρικών δεδομένων στο GEBCO Ocean Map, στο οποίο το κοινό έχει δωρεάν πρόσβαση. Το GEBCO είναι ένα κοινό έργο του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού (IHO) και της Διακυβερνητικής Ωκεανογραφικής Επιτροπής (IOC) και αποτελεί τον μοναδικό οργανισμό που έχει λάβει εντολή χαρτογράφησης των βυθών όλων των ωκεανών.

Στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψαν, το Ίδρυμα Nippon και η Kongsberg πρόκειται να συνεργαστούν για την καλύτερη κατανόηση του κλάδου της βαθυμετρίας, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η Kongsberg για ασφαλείς, αποδοτικές και βιώσιμες ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024