Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα πρωτοβουλία για την παραγωγή καυσίμου bio-LNG, με τις ευλογίες Βρυξελλών

Νέα πρωτοβουλία για την παραγωγή καυσίμου bio-LNG, με τις ευλογίες Βρυξελλών

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα FirstBio2Shipping, το οποίο έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Attero και Βio-LNG Hub Wilp και αφορά την παραγωγή υγροποιημένου βιοαερίου (bio-LNG) για χρήση ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου, μέσω της ανάπτυξης της πρώτης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ανανεώσιμου bio-LNG χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με μια τυποποιημένη και κλιμακούμενη μέθοδο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παράγεται bio-LNG χαμηλού κόστους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στην αντικατάσταση του μαζούτ από το εν λόγω καύσιμο.

Η υπό ανάπτυξη μονάδα αναμένεται να παράγει ανά έτος 6 εκατομμύρια κανονικά κυβικά μέτρα βιοαερίου, 2.400 τόνους βιομεθανίου και 5.000 τόνους bio-CO2.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 118 εκατομμύρια ευρώ σε 32 διαφορετικά ενεργειακά προγράμματα από διαφορετικές χώρες. Στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλών ανθρακικών εκπομπών, τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας και τεχνολογιών αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες θα προορίζονται για διαφορετικές ενεργοβόρες βιομηχανίες, όπως ο ναυτιλιακός κλάδος.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }