Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Petronas

Υψηλές ζημίες για την Petronas το Q2 του 2020

Υψηλές ζημίες για την Petronas το Q2 του 2020

Petronas
Email
LinkedIn
Facebook
X

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι η Petroliam Nasional Berhad (Petronas) είναι σε θέση να επιστρέψει στην κερδοφορία, παρά την εξάρτηση από τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Μαλαισίας, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, δήλωσε ότι οι απώλειες που ανακοίνωσε πρόσφατα η Petronas οφείλονται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες ωστόσο έχουν παρουσιάσει αύξηση.

«Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, (το αργό Brent) η τιμή του πετρελαίου έπεσε στα $20 ανά βαρέλι. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει μια αύξηση (στην τιμή του πετρελαίου) στην παγκόσμια οικονομία. Η προβλεπόμενη τιμή του πετρελαίου φέτος είναι περίπου $40 ανά βαρέλι, οπότε η πρόβλεψη εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του εύρους μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαλαισιανός αξιωματούχος.

Ο Tengku Zafrul σχολίασε την ανακοίνωση της Petronas σχετικά με τις ζημίες ύψους 21 δισ. MYR ($5 δισ.) το δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω της τεράστιας απομείωσης των περιουσιακών στοιχείων και των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου, έναντι κέρδους 14,7 δισ. MYR ($3,5 δισ.) το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ήταν το πρώτο τρίμηνο της μαλαισιανής κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου που σημείωσε ζημίες από το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Φωτό: Etienne Laurent/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Στη μάχη με τις φλόγες το «Sounion»

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή της νότιας Ερυθράς Θάλασσας, όπου παραμένει αγκυροβολημένο σε διεθνή ύδατα το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }