Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αμερικανικό «μπλόκο» στο Χονγκ Κονγκ

Αμερικανικό «μπλόκο» στο Χονγκ Κονγκ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 19 Αυγούστου την αναστολή τριών διμερών συμφωνιών με το Χονγκ Κονγκ, καθώς οι διπλωματικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώνονται.

Οι συμφωνίες αυτές κάλυπταν την παράδοση φυγόδικων παραβατών, τη μεταφορά καταδίκων και τις φοροαπαλλαγές για εισοδήματα που προέρχονται από τη διαχείριση πλοίων σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζουν το Χονγκ Κονγκ ως “μια χώρα, ένα σύστημα” και θα αναλαμβάνουν δράση απέναντι σε ιδιώτες που συνθλίβουν τις ελευθερίες του λαού του Χονγκ Κονγκ», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου αποτελεί απάντηση στην απόφαση του Πεκίνου για την εφαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας Ασφάλειας, η οποία «θέτει σε κίνδυνο τις ελευθερίες των ανθρώπων του Χονγκ Κονγκ».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }