Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Καλαμπόκι: Οι καιρικές συνθήκες, εμπόδιο για τις καλλιέργειες στη Βραζιλία

Καλαμπόκι: Οι καιρικές συνθήκες, εμπόδιο για τις καλλιέργειες στη Βραζιλία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Το εθνικό πρακτορείο γεωργίας της Βραζιλίας, Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παραγωγή καλαμποκιού το 2019/2020, στους 100,56 εκατ. τόνους. Οι αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις του Conab έκαναν λόγο για παραγωγή 100,99 εκατ. τόνων.

Στη Βραζιλία, η πρώτη φάση σποράς καλαμποκιού πραγματοποιείται μεταξύ Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη φάση μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Αντίστοιχα, η συγκομιδή πραγματοποιείται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαΐου και Ιουνίου-Ιουλίου.

Οι αναθεωρημένες προς τα κάτω εκτιμήσεις για την παραγωγή καλαμποκιού της Βραζιλίας αποτελούν κυρίως απόρροια των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές-κλειδιά για τις καλλιέργειες.

Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η παραγωγή καλαμποκιού της Βραζιλίας θα φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ, παρά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων. Την ίδια ώρα, το Conab εκτιμά ότι τα τελικά αποθέματα καλαμποκιού το 2019/2020 θα αγγίξουν τους 8,7 εκατ. τόνους, ο μικρότερος δηλαδή αριθμός από το 2015/2016.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εγχώρια κατανάλωση, οι εκτιμήσεις του Conab είναι επίσης αναθεωρημένες προς τα κάτω και συγκεκριμένα από τους 68,52 εκατ. τόνους στους 68,43 εκατ. τόνους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Η υιοθέτηση των αρχών της βιωσιμότητας αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την αειφόρο ανάπτυξη και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ αναγνωρίζοντας…

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024