Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις πλοίων εξ αποστάσεως κερδίζουν διαρκώς έδαφος

Οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις πλοίων εξ αποστάσεως κερδίζουν διαρκώς έδαφος

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ο ιταλικός νηογνώμονας RINA πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη παγκόσμια ενδιάμεση επιθεώρηση με τη χρήση τεχνολογιών αποστάσεως στο bulk carrier «Cielo di Gaspesie», το οποίο διαχειρίζεται η d’Amico Group.

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, το νηολόγιο της Λιβερίας (LISCR) έδωσε το πράσινο φως στον RINA για την πιστοποίηση του πλοίου. Για τη διεξαγωγή της επιθεώρησης, το πλοίο ακολούθησε τις διαδικασίες του ενισχυμένου παγκόσμιου προγράμματος επιθεωρήσεων που προβλέπεται από τον ESP Code. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διεξοδική επιθεώρηση στις δεξαμενές έρματος, καθώς και στις δεξαμενές φορτίου του πλοίου, μέσω της χρήσης drones.

H πρόσφατη έγκριση από το νηολόγιο της Λιβερίας για τη χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης επιθεώρησης του RINA στα πλοία με σημαία Λιβερίας αναμένεται να δώσει το κίνητρο και σε άλλα νηολόγια να υιοθετήσουν τη μέθοδο επιθεωρήσεων εξ αποστάσεως.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία βιώνει μια μόνιμη αλλαγή. Η πανδημία του Covid-19 απλώς επιτάχυνε την αύξηση της ήδη υπάρχουσας ζήτησης για υπηρεσίες εξ αποστάσεως», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του RINA, Paolo Moretti. H ολοκλήρωση της επιθεώρησης σφραγίστηκε με την έκδοση πιστοποιητικού με την αναγραφή σημείωσης «REMOTE» από τον RINA.

Φωτό: RINA

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

εμποριο

17 έργα αναβάθμισης ελληνικών λιμένων

Σε ρότα αναβάθμισης εισέρχονται οι λιμένες της Ελλάδας, με 17 projects συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ να εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.…

Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου χάνουν «έδαφος»

Σημαντική πτώση φέρεται να κατέγραψαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας τον περασμένο Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, o συνολικός…

Υποβρύχιος ακτινοβολούμενος ήχος: Ένα project υπόσχεται προστασία της υποθαλάσσιας ζωής

H διεθνής ναυτιλία, με την υποστήριξη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), στρέφεται προς πρωτοποριακές τεχνολογίες για τη διατήρηση της υποθαλάσσιας ζωής, με το έργο…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }