Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Κίνα: απελευθερώνει την αγορά στους τερματικούς σταθμούς LNG;

Κίνα: απελευθερώνει την αγορά στους τερματικούς σταθμούς LNG;

Email
LinkedIn
Facebook
X

H παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον πρώτο ιδιωτικό τερματικό σταθμό LNG της Κίνας αποτελεί γεγονός.

Συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου το «Stena Blue Sky» της Stena Bulk έγινε το πρώτο πλοίο το οποίο παρέδωσε φορτίο LNG στον νέο τερματικό σταθμό Xin’ao στο Zhoushan.
Σημειώνεται ότι ο τερματικός σταθμός του Zhoushan έχει δυνητική χωρητικότητα 3 εκατ. τόνων LNG ετησίως. Η ζήτηση για LNG από τον ασιατικό γίγαντα αναμένεται να αυξηθεί κατά παραπάνω από 10% τα επόμενα τρία χρόνια ενώ νωρίτερα μέσα στον χρόνο αναλυτές έκαναν λόγο για εισαγωγές 50 εκατ. τόνων LNG έως το 2020.

Τέλος επισημαίνεται ότι πέρσι η Κίνα, ελέω και των πολιτικών της για μείωση της κατανάλωσης άνθρακα, εκτόπισε την Νότια Κορέα από την δεύτερη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων LNG ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ιαπωνία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τέλος στο φλερτ Hanwha-Austal

Την απόσυρσή τoυ από την εξαγορά του αυστραλιανoύ ναυπηγείου Austal γνωστοποίησε το κορεατικό conglomerate Hanwha, επικαλούμενο «ανυπέρβλητα εμπόδια» στην αξιολόγηση της συναλλαγής. Μετά την…

23ο Navigator 2024 – The Shipping Decision Makers Forum στη Χίο: Εξελίξεις και Προκλήσεις στη Ναυτιλία

Στα νησιά της Χίου και των Οινουσσών, από τα οποία κατάγονται Έλληνες πλοιοκτήτες που διαχειρίζονται σχεδόν το 10% του εμπορικού στόλου παγκοσμίως διοργανώθηκε από…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }