Η ηλεκτροπαραγωγή της Κίνας εκτός του χαρτοφυλακίου της Shell

Η ηλεκτροπαραγωγή της Κίνας εκτός του χαρτοφυλακίου της Shell

51
Η ηλεκτροπαραγωγή της Κίνας εκτός του χαρτοφυλακίου της Shell
EPA / JEFFREY GROENEWEG

Σε νέα στρατηγική κίνηση προχώρησε ο κολοσσός ενέργειας Shell, πραγματοποιώντας έξοδο από την αγορά ηλεκτροπαραγωγής της Κίνας.

Η συγκεκριμένη κίνηση, αναφέρει το Reuters, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας υπό το σχέδιο του CEO, Wael Sawan, να εστιαστεί σε projects μεγαλύτερου κέρδους. Πλέον, οι επενδύσεις της Shell αναφορικά με projects ηλεκτροπαραγωγής θα διέπονται από τον συγκεκριμένο στόχο και θα επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Πάντως, προφανώς η συγκεκριμένη κίνηση της Shell δεν συνεπάγεται μια εξ ολοκλήρου έξοδο από την Κίνα. Μάλιστα, ο κολοσσός αναφέρει ότι συνεχίζει δυναμικά με projects φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θεωρεί κρίσιμα για την αναπτυξιακή του πορεία.

Παράλληλα, η Shell έχει πραγματοποιήσει παρόμοια exits και σε Ευρώπη και ΗΠΑ, εγκαταλείποντας projects που αφορούν ηλεκτροπαραγωγή, υπεράκτια αιολική ενέργεια αλλά και ηλιακή ενέργεια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.