Maersk και Svitzer τραβούν χωριστούς δρόμους

Maersk και Svitzer τραβούν χωριστούς δρόμους

102
Maersk και Svitzer τραβούν χωριστούς δρόμους

Οι μέτοχοι της A.P. Møller-Mærsk A/S ψήφισαν υπέρ της πρότασης για απόσχιση της Svitzer από τη Maersk στην έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Κοπεγχάγη.

Έτσι, η Svitzer θα αποτελεί εφεξής μια νέα, ανεξάρτητη εταιρεία, η οποία θα εισαχθεί επίσημα στο Nasdaq Copenhagen. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η απόσχιση θα ολοκληρωθεί με την εισφορά από την APMM του 100% των μετοχών της Svitzer, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Svitzer, καθώς και ορισμένων άλλων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες ρυμούλκησης και ναυτιλιακών υπηρεσιών της APMM, σε μια νέα εταιρεία, το Svitzer Group, η οποία θα συσταθεί στο πλαίσιο της απόσχισης.

Η Svitzer θα συνεχίσει να έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη και να λειτουργεί με το ίδιο όνομα.

Η Svitzer ανήκε στον όμιλο εταιρειών Maersk για περισσότερα από 40 χρόνια. Το 1979, η Maersk έγινε κύριος μέτοχος της Svitzer και την εξαγόρασε λίγο αργότερα.

Φωτό: Svitzer

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.