Εξαγωγές τσιμέντου: Σανίδα σωτηρίας για το Mαρόκο

Εξαγωγές τσιμέντου: Σανίδα σωτηρίας για το Mαρόκο

164
Εξαγωγές τσιμέντου: Σανίδα σωτηρίας για το Mαρόκο

Οι πωλήσεις τσιμέντου αυξήθηκαν κατά 33% στο Μαρόκο τον Ιούνιο, γεγονός που αποτελεί ισχυρό δείκτη της αυξημένης δραστηριότητας στον τομέα των κατασκευών, σύμφωνα με το Τμήμα Οικονομικών Μελετών και Δημοσιονομικών Προγνώσεων της βορειοαφρικανικής χώρας.

Το Τμήμα Οικονομικών Μελετών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα σημείωμα, αναλύοντας ότι οι πωλήσεις τσιμέντου αυξήθηκαν αφότου οι αρχές αποφάσισαν να άρουν σταδιακά το lockdown τον περασμένο μήνα, έπειτα από καραντίνα και περιοριστικά μέτρα διάρκειας τριών μηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Παρά τα θετικά στοιχεία του Ιουνίου, για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου του 2020 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 17,8% έναντι ανόδου 2,5% το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η διψήφια αύξηση του Ιουνίου περιλαμβάνει όλους τους τομείς πωλήσεων, ιδίως τη διανομή με 27,8%, το έτοιμο προς χρήση τσιμέντο κατά 51,9%, τις πωλήσεις για χρήση σε υποδομές 68,7% και στις κατασκευές +7,4%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.