Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μόσχα και Τόκιο δίνουν τα χέρια για την ενέργεια

Μόσχα και Τόκιο δίνουν τα χέρια για την ενέργεια

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom και η Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ανανέωση αυτής που είχε υπογραφεί τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την οποία η JBIC χρηματοδοτούσε τα ενεργειακά έργα της Gazprom στα οποία συμμετείχαν και ιαπωνικές εταιρείες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η JBIC έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Blue Stream» καθώς και το έργο «Sakhalin II», που αφορά την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Την ίδια περίοδο η Gazprom υπέγραψε συμφωνία με την Mitsui & Co. Ltd. για την μεταφορά LNG στην Ιαπωνία, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών ανεφοδιασμού στην Θάλασσα της Ιαπωνίας (Ανατολική Θάλασσα).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Oeyvind Hagen

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Πλοία και διαχειρίστριες εταιρείες στο στόχαστρο κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

H βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την επιβολή κυρώσεων σε πέντε πλοία και δύο συνδεδεμένες εταιρείες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ…

30 χρόνια φυλακή σε δύο ναυτικούς: Η αντίδραση της ITF περί στοχοποίησης

Δύο ναυτικοί καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν ναρκωτικά σε πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ereğli της Μαύρης Θάλασσας…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }