Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Rosneft και Trafigura διεισδύουν στην ινδική αγορά πετρελαίου

Rosneft και Trafigura διεισδύουν στην ινδική αγορά πετρελαίου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ρωσικός κολοσσός Rosneft, η Trafigura και το ρωσικό fund UCP εξαγόρασαν την ινδική πετρελαϊκή εταιρεία Essar Oil, έναντι $12,9 δις. Η εξαγορά αυτή ενισχύει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ινδία, μιας αναδυόμενης αγοράς στον πετρελαϊκό τομέα.

O CEO της Rosneft, κ. Igor Sechin, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη εξαγορά δίνεται η δυνατότητα στη Rosneft να εισέλθει στη δυναμική αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού ωκεανού.

Σε ό,τι αφορά την ζήτηση πετρελαίου από την Ινδία, αυτή αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,9% μέχρι το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs.

Η Rosneft με την απόκτηση της Essar Oil στοχεύει να διπλασιάσει τον όγκο διακίνησης πετρελαίου από το διυλιστήριο της Essar στο Vadinar και να δημιουργήσει εγκαταστάσεις πετροχημικών στην περιοχή.

Η Essar Group μέσα από τη συγκεκριμένη εξαγορά θα μπορέσει να μειώσει τα χρέη της κατά $11 δις, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.

Φωτό: essar.com

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η πυρηνική ενέργεια, βέλτιστη επιλογή για τα bulk carriers (έρευνα)

Στις προοπτικές υιοθέτησης πυρηνικής πρόωσης στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εστιάζει έρευνα, καθώς η ναυτιλία βρίσκεται μπροστά στο δύσβατο μονοπάτι της αποανθρακοποίησης. Ειδικότερα,…

Βροχή παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία για υγραεριοφόρα

Έντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ναυπήγηση πλοίων, με τα νοτιοκορεατικά ειδησεογραφικά μέσα στις 2 Οκτωβρίου να ανακοινώνουν πως τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν…

LNG vs μεθανόλη: Πού γέρνει η ζυγαριά των παραγγελιών

To LNG αποτέλεσε το κορυφαία προτιμητέο ναυτιλιακό καύσιμο για τα πλοία που παραγγέλθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δεδομένα του Alternative Fuels Insights platform…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }