Loading: News Submenu
Header Scripts Init

26 νέα VLGC θα επιφέρουν επιπλέον πονοκέφαλο στην ασθμαίνουσα αγορά

26 νέα VLGC θα επιφέρουν επιπλέον πονοκέφαλο στην ασθμαίνουσα αγορά

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σύμφωνα με την τελευταία ειδική έκδοση της Drewry η υπερβολική αύξηση του στόλου και η αναπροσαρμογή της τιμής του LPG στις κύριες βιομηχανικές δυνάμεις της Ασίας προκαλεί ανακατατάξεις στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές για τη συγκεκριμένη αγορά.
Ο στόλος VLGC έχει μεγεθυνθεί σε ποσοστό 7% από τρίμηνο σε τρίμηνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων και πλέον ξεπερνά την υπάρχουσα αύξηση της ζήτησης φορτίου.
Ένας επιπλέον παράγοντας που έχει ανακύψει πρόσφατα αφορά το μεγάλο αριθμό των ακυρώσεων από τους τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ. Οι 22 ακυρώσεις το τελευταίο τρίμηνο έχουν επηρεάσει σημαντικά τη ναυλαγορά στο συγκεκριμένο κλάδο και ενώ η ασιατική ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική, δεν είναι πλέον αρκετά ισχυρή για να απορροφήσει την υπερπροσφορά τόσο από τις ΗΠΑ όσο και τη Μέση Ανατολή.
Αποτέλεσμα των ακυρώσεων είναι τα πλοία που επρόκειτο να μεταφέρουν αμερικανικό LPG να αναζητούν μια θέση στον ήλιο στην spot αγορά, θέτοντας έτσι περαιτέρω πίεση στις φθίνουσες τιμές. Κατά την Drewry, παρά το γεγονός ότι οι ακυρώσεις φορτίων αναμένεται να μειωθούν από το τέταρτο τρίμηνο, η υπερπροσφορά πλοίων θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον 26 VLGCs θα πέσουν στο νερό μέχρι το τέλος του 2016.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Πλοία και διαχειρίστριες εταιρείες στο στόχαστρο κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

H βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την επιβολή κυρώσεων σε πέντε πλοία και δύο συνδεδεμένες εταιρείες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ…

30 χρόνια φυλακή σε δύο ναυτικούς: Η αντίδραση της ITF περί στοχοποίησης

Δύο ναυτικοί καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν ναρκωτικά σε πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ereğli της Μαύρης Θάλασσας…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }